در دولت سیزدهم شرکت های دانش بنیان سلامت دو برابر شد
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از رشد حدوداً دو برابری شرکتهای دانش بنیان فعال در زمینه سلامت از ابتدای دولت سیزدهم در سراسر کشور خبر داد.
تعداد شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت در قبل از دولت سیزدهم ۷۰۰ مورد بود که امروز بیش از یک هزار و ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه تعداد شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت در دولت سیزدهم حدوداً دو برابر شده است، افزود: این شرکتهای دانش بنیان امروز در بخشهای مواد اولیه، دارو، تجهیزات و … مشغول به کار هستند و نشان میدهد که دولت توجه خوبی به این بخش داشته است.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه عمده شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت، مرحله نهایی تولید دارو را با ۴۰ درصد کل شرکتهای دانش بنیان، صورت میدهند، تاکید کرد: ۳۰ درصد شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت کشور نیز در بخش مواد اولیه دارویی فعالیت دارند.
پناهی با بیان اینکه ۲۴ درصد شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت تجهیزات پزشکی تولید میکنند، ابراز کرد: مابقی شرکتها در زمینه تغذیه، پروتکلها، کشاورزی و … فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد داروهای مورد نیاز کشورمان تولید داخل است، گفت: ۵۵ درصد از مواد اولیه دارویی نیز در کشورمان تولید میشود که البته باید بیشتر شود در نتیجه ۲۵ قلم مواد اولیه دارویی را به دانشگاههای علوم پزشکی مأموریت داده ایم که بومی سازی کنند.
رییس جمهور توسعه کمی و کیفی شرکتهای دانشبنیان را مورد تاکید قرار داد و گفت: تعداد این شرکتها در ابتدای دولت سیزدهم پنج هزار مورد بود که این آمار در حال حاضر به ۱۰ هزار شرکت رسیده است.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در دولت سیزدهم شرکت های دانش بنیان سلامت دو برابر شد
آیتالله سیدابراهیم رئیسی در نشست با نخبگان و فعالان اقتصاد دانشبنیان استان چهار و محال بختیاری افزود: شرکتهای دانشبنیان ارتباط مستقیمی با اقتصاد مقاومتی دارند و دانشگاه باید در کنار اقتصاد، صنعت، معدن و کشاورزی قرار گیرد تا بتوانیم علم و دانش و فناروی را با تولید در همه عرصهها عجین کنیم.
وی ادامه داد: اگر این مهم شکل گیرد هم هزینهها کاهش مییابد و هم تولید افزایش پیدا میکند و استقلال اقتصادی کشور محقق میشود.
بانکها شرکتهای خُرد و نوپا را در اولویت قرار دهند
رییس دولت سیزدهم با اشاره به مطالبه نخبگان و شرکتهای دانشبنیان در خصوص تخصیص اعتبارات و تسهیلات بیشتر به این بخش، تصریح کرد: بانکها در پرداخت تسهیلات، شرکتهای دانشبنیان و فناور را در اولویت قرار دهند.
آیتالله رئیسی همچنین بر ضرورت تسهیل صدور مجوز برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد و گفت: در صدور مجوز باید به بخشهای خُرد و شرکتهای نوپا توجه بیشتری شود و اینطور نباشد که فقط شرکتهای بزرگ و دارای برند از تسهیلات برخوردار شوند.
وی با تاکید بر اینکه در هریک از استانهای کشور که محصول دانشبنیان تامین میشود، استاندار در شورای اداری اعلام کند که دستگاههای اجرایی نیازهای خود را از محصولات شرکتهای دانشبنیان همان استان تامین کنند و حق تامین آن را از خارج استان را ندارند.
واردات بی رویه همچون خنجری از پشت بر تولید کشور
رییس جمهور با بیان اینکه واردات بیرویه خنجری است از پشت بر تولید وارد میشود، اظهار داشت: در سطح کلان کشور نیز این موضوع باید رعایت شود و هر محصولی که در کشور تولید میشود نباید آن را وارد کرد، البته یک مافیای واردات در کشور داریم که فقط دنبال سوداگریی است و از این طریق پول به جیب میزند که باید جلوی آن را گرفت.
وی همچنین توصیه کرد تا هلدینگهای بزرگ از شرکتهای دانشبنیان حمایت کرد و خود را ملزم به سرمایهگذاری در این رابطه کنند.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه ملت ایران تهدید تحریم را به فرصت تبدیل کرده است، تصریح کرد: تحریمها سبب شد بر توانمندیهای داخلی تمرکز کرده و نیازهای خود را تولید کنیم و در این خصوص محصولات استراتژیک و راهبردی به ویژه در بخش کشاورزی و کالاهای اساسی در اولویت حمایت و تخصیص اعتبارات قرار دارند.
وی، ضمانت بانکی برای برخورداری شرکتهای دانشبنیان از تسهیلات را چالش جدی این شرکتها برشمرد و گفت: باید ضمانت بانکی جای خود را به ارزشگذاری دانش آن شرکت بدهد تا مشکل این شرکتهای نوپا برطرف شود.
دولت رقیب بخش خصوصی نیست
رییس جمهور با تاکید بر اینکه دولت رقیب بخش خصوصی نیست، افزود: کارِ دولت نظارت، حمایت و هدایت است.